top of page

מה אני מציעה?

הנחיית תוכניות טיפול ביתיות

תוכניות טיפול ביתיות, כשמן כן הן, נכתבות ומיושמות בסביבה הביתית של הילד. תוכניות אלה הינן לרוב בהובלה של מנתח/ת התנהגות, ומיושמות על ידי תרפיסט.ית אחד.ת או יותר שעובדים עם הילד במהלך השבוע, ולרוב כוללות גם הדרכת הורים. דרך זו הוכחה באופן מדעי כיעילה ביותר לקידום ילדים עם אוטיזם, ולכן הורים רבים בוחרים להפעיל תוכנית כזו. אני מאמינה בכתיבת תוכנית אישית מותאמת לצרכים של כל ילד ומשפחה. כך, ניתן לקדם מטרות בתחומים רבים: התנהגותי, חברתי, תקשורתי, קוגניטיבי, קידום עצמאות, ועוד.

אני מציעה תהליך כתיבה וליווי מלא של התוכנית הטיפולית, הכולל מספר שלבים: 
הכרות ובניית התוכנית: זהו השלב הראשוני הכולל פגישות הכרות עם ההורים והילד, תצפיות, וכתיבת תוכנית טיפולית מותאמת אישית לילד ולמשפחה. 
הדרכות ראשוניות- הדרכת ההורים והצוות ליישום התוכנית: בשלב זה מתחילים במפגשי הורים/הורים וצוות, בהם אני מסבירה עקרונות ומתחילה לתת כלים להתנהלות ביתית שיכולה לעזור ולקדם את הילד. זהו גם הזמן שבו אני מדגימה לתרפיסט.ית כיצד ליישם את התוכנית ומלמדת אותם ליישם אותה בעצמם.  
מפגשי הורים וצוות שוטפים: לאחר ההדרכות והכלים הראשוניים, אנחנו ממשיכים במפגשים שוטפים בהם אני עוקבת אחר התקדמות התוכנית, ובמסגרתם גם משנים את המטרות בהתאם להתקדמות הילד, וממשיכים לקדם מיומנויות שונות. 
 
לכל אורך התהליך אני נותנת מענה לצרכים שונים ושאלות העולות בדרך.
יש לציין, שהצלחת התוכנית הביתית תלויה מאוד גם בשיתוף הפעולה של ההורים וביישום של הסביבה את העקרונות שנלמדו בפגישות. לכן, אני ממליצה להורים אשר מעוניינים להתחיל תוכנית התערבות ביתית, לוודא שיש להם את מרבית האנרגיות והנכונות לנתח ביחד את הצרכים והמטרות של הילד.ה, להשתתף במפגשי הדרכה וליישם אותה.

הנחיית שילוב

כיום ישנם ילדים רבים עם אבחנות שונות אשר משולבים במערכת החינוך הרגילה (בתי ספר וגנים). בתוכניות שילוב, הילד מלווה לאורך היום על ידי משלב/ת, אשר תפקידו.ה הוא לתווך לו את הסביבה ולהקנות לו כלים ומיומנויות, כך שיוכל להשתלב באופן מיטבי בכיתה/בגן. 

שילוב.png

​כחלק מעבודתי כמנתחת התנהגות, אני מלווה תוכניות שילוב, בהן אני מדריכה את המשלבים/ות וההורים כיצד להקנות מיומנויות חברתיות, תקשורתיות ותפקודיות, כך שהילד יהיה עצמאי ככל הניתן במסגרת החינוכית. 

היתרון המשמעותי של ניתוח התנהגות בתוכניות השילוב, הוא היכולת להקנות מיומנויות אלה באופן מובנה וברור, והכללתן לסביבה החינוכית באופן מדורג ומותאם לילד ולסביבה. בדרך זו הילדים חווים הצלחות ומשתלבים בכיתה/בגן בצורה מיטבית, ובעיקר כזו התואמת את יכולותיהם.

 

תהליך העבודה מתחיל בפגישות הכרות עם ההורים והילד, תצפיות, שיחה עם הגננת/המורה, ולאחריהם מתקיימים מפגשי הדרכה לצוות בהם אני מדריכה כיצד ליישם את תוכנית השילוב במסגרת החינוכית, ומפגשי הורים בהם אני מדריכה אותם כיצד לתמוך ולחזק את התוכנית גם בשעות אחר הצהריים. בנוסף, אני נותנת מענה לאתגרים ושאלות העולים בדרך. 

 

חשוב לציין, שתוכנית שילוב מוצלחת תלויה בשיתוף הפעולה של ההורים, וגם בשיתוף הפעולה עם הצוות החינוכי/טיפולי של הילד. מכאן חשיבותם של הקשר המקצועי והאישי ושיתוף הפעולה וההרתמות של ההורים והמסגרת החינוכית במקביל. 

הדרכת הורים

חווית ההורות מזמנת איתה אתגרים רבים. לעיתים הורים חווים קושי בהתנהלות הביתית היום- יומית, בשיתוף הפעולה ובהענות של ילדיהם, וגם נתקלים בשאלות באשר לקידום מיומנויות היום יום שלהם.

Frame 74-1.png

הורים לילדים מיוחדים, נוסף על האמור מעלה, מתמודדים לעיתים עם שאלות הנוגעות לתיווך שגרת היום- יום המשפחתית לילדם, לקידום ההשתתפות שלו במסגרת המשפחתית והקהילתית, ולקשיי התנהגות שונים. 

 

כאן אני יכולה להכנס לתמונה: לשמוע אתכם ההורים, להבין מהם מוקדי הקושי, ולתת לכם כלים להתמודדות. באמצעות כלים פשוטים של ניתוח התנהגות, אני יכולה לסייע לכם לארגן את שגרת היום יום, ולתווך אותה בצורה מיטבית לילדיכם, כך שהם יוכלו לקחת בה חלק, בהתאם ליכולות ולרצונות שלהם ושלכם. כמו כן, אני יכולה לתת לכם כלים שונים להתמודדות עם קשיי התנהגות. 

מניסיוני בשטח ראיתי, שכאשר הורים לומדים ומכירים את הכלים והעקרונות, הם מיישמים אותם בהמשך בעצמם. אני מאמינה במתן הכלים ולא במתן הפתרונות, וכך אני נוהגת גם בהדרכות שלי עם הורים.   

bottom of page